23 de març del 2015

Projecte solidari “Un pont amb Sudan del Sud”:

Sudan del Sud, el país més jove i pobre de l’Àfrica, està patint actualment una situació desesperant.
El seguit de conflictes bèl·lics que s’han dut a terme i la poca implicació del govern per solucionar la situació de pobresa, ha provocat que milers de persones s’hagin traslladat a camps de refugiats amb l’esperança de salvar les seves vides.
Aquestes persones sobreviuen gràcies a la col·laboració d’ONGs i els seus voluntaris que intenten ajudar en tot el que faci falta.
És per això, que un grup de joves d’entre 15 i 18 anys de Jesuïtes Lleida, Col·legi Claver s’ha ficat en marxa per tal d’intentar aconseguir que l’educació també sigui present en aquest racó del món anomenat Sudan del Sud. De l’educació neix el saber, i el saber ens permet analitzar el que estem vivint i trobar solucions.
Aquest projecte es va iniciar a partir d’un concurs organitzat per Bankia consistent en presentar una proposta/campanya solidària per tal d’intentar ajudar als que més ho necessiten
El col·legi Claver manté amb  Sudan del Sud una vinculació molt directa gràcies a la presència allà d’un professor del propi centre, el jesuïta Àlvar Sanchez. Aquest grup de joves ha dissenyat  un seguit d’idees per tal que la proposta del concurs vagi encarada a construir una escola que pugui garantir les eines bàsiques perquè totes aquestes persones tinguin un mínim de coneixements i, per tant, d’autonomia personal.
En aquest moment, alumnes, educadors, l’AMPA i altres col·laboradors, treballen conjuntament per elaborar el projecte i donar a conèixer una realitat que no ens hauria de resultar indiferent.
Amb l’objectiu d’aconseguir la màxima difusió del projecte per les xarxes socials, hem dissenyat un bloc on anirem informant de l’evolució de la iniciativa. Aquest bloc (http://pontsudsudan.blogspot.com.es/?m=0) vol ser una finestra oberta a tota la societat per tal que qualsevol concepte de solidaritat i iniciativa es puguin canalitzar de la forma més pragmàtica possible.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada