10 de desembre del 2015

Una escola sense llibretes ni cadires.

Un dels reptes de Sudan del Sud és escolaritzar a tots els seus nens. El percentatge de matriculats en Primària és d'un 42% i només un 10% aconsegueix acabar el cicle complet. El dret a l'educació és un somni.
Aquest article de Sebastián Ruiz al País, analitza la realitat educativa d'aquest jove país.
Duku Francis Danson és l'especialista en educació i adolescents d'Unicef en Bor i té una resposta contundent per a la majoria dels problemes que sofreix el país:

"Quan s'apaguin les armes, quan se silenciï cada metralleta, quan tots puguem sortir al carrer com a germans que som, el país començarà a caminar cap a la independència que aconseguim en 2011".

Com veu la situació actual en matèria d'educació?

"Ha millorat alguna cosa des dels últims mesos: més de 200.000 nens han començat a anar a escola durant el conflicte; s'han format a gairebé 6.000 persones, entre professors i associacions de suport en cas d'emergència; s'han rehabilitat unes 400 classes...Però des de l'Estat les respostes a les necessitats dels nens a les zones més afectades són limitades, així que els organismes internacionals i oenegés han de seguir recolzant per a aquesta labor".

Podeu llegir l'article d' El País seguint aquest enllaç.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada